Alegerea unui fotograf de nunta inseamna, inainte de toate, o analiza indelungata si criterii riguroase de selectie in ceea ce priveste stilul artistic al acestuia, o cercetare minutioasa a portofoliului fiecarui fotograf precum si cautarea printre sute de fotografii de pe zeci de site-uri.
Aceasta decizie nu poate fi luata insa numai privind pe internet, ci este necesar sa te si intalnesti in persoana cu acesta. Pregateste-ti toate informatiile pentru a i le pune la dispozitie- fii pregatita sa vorbesti despe locatie, stilul ales si mai ales, spune-i care este viziunea ta despre fotografiile nuntii tale.
Nu iti baza alegerea numai pe prezentarile si galeriile online, deoarece tendinta este sa prezinte doar cele mai bune si frumoase fotografii, ci cere-i sa iti prezinte intreaga galerie a uneia sau mai multor nunti, cu fotografiile needitate. Este important sa surprinda sensibilitatea si emotiile oamenilor, relaxarea si bucuria momentului.
Detaliile fac diferenta !
Roaga-l sa-ti prezinte albume ale unor evenimente ce au avut loc in locatii similare cu cea aleasa de voi: de exemplu, daca planuiesti o nunta intr-o locatie interioara, cu lumina semi-intunecata sau foarte intunecata, sau planuiesti o nunta intr-o locatie exterioara, cu lumina naturala puternica, cere material fotografiate in aceleasi conditii. La fel, daca nunta ta are loc la apus, pe plaja, cauta sa gasesti un fotograf care sa puna perfect in valoare toate aceste amanunte.
Stabiliți un stil sau o tematică
Încercați să vă formați o idee clară despre cum doriți să fiți imortalizați. Sunteți mai atrași de efectul natural sau vă plac pozele mai bogate? Indiferent de profil, este esențial ca dialogul dintre voi și fotograf să fie constant și deschis, astfel încât să nu existe neclarități. Știm cât de urâte sunt discuțiile de după, când realizezi că rezultatul nu este cel așteptat.
Cunoasterea locațiilor
Cu cât știi mai multe despre locația în care ai evenimentul si sedinta foto, cu atât mai bine! Mai mult de atât, nu uita să îi spui fotografului aceste detalii. Astfel, va putea să își aducă echipamentul necesar pentru a capta cât mai bine momentele-cheie ale serii. De asemenea, fotograful va putea să creeze o poveste în jurul locației. Se spune că o fotografie valorează cât o mie de cuvinte. Ei bine, dacă ții cont de cele spuse mai sus, o fotografie va deveni un întreg roman!